Grillad sälfilé med fänkål och ramslök, rökt rödvinsky och kantarelltortilla

Ett recept ur boken ”Säl, hylje, sel” som Jägareförbundet gav ut 2006. För receptet står Johan Henriksson.

Grillad sälfilé med fänkål och ramslök, rökt rödvinsky och kantarelltortilla
Ett recept ur boken "Säl, hylje, sel" som Jägareförbundet gav ut 2006. För receptet står Johan Henriksson.
Grillad sälfilé med fänkål och ramslök, rökt rödvinsky och kantarelltortilla
Ett recept ur boken "Säl, hylje, sel" som Jägareförbundet gav ut 2006. För receptet står Johan Henriksson.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Säl: Sätt ugnen på 125 grader. Krydda köttet genom att klappa in kryddorna och vänd köttet i olivolja. Bryn i het panna och stek färdigt i ugn till cirka 60 graders innertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter och skär upp vid serveringen. Grönsaker: Sätt ugnen på 200 grader. Skär fänkål, morötter och ramslök i lagom stora bitar, lägg i ugnsform. Ringa över honung och olivolja, salt och peppra. Grädda tills grönsakerna fått en gyllene färg. Rökt rödvinssky: Koka sky och fläsk 10 minuter. Sila och servera med fläskbitarna i. Kantarelltortilla: Blanda potatis, ost och kantareller, salta och peppra. Forma till biffar och stek gyllenbruna i smör.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar