Ingredienser Arkiv: nymalen svartpeppar

Älgfilé Provençale
Gabriel Jonsson blev Årets Mästerkock 2019. Här är receptet på finalrätten Coeur de filé provençal som tog honom till vinst i tävlingen. I tävlingen var råvaran oxfilé, hemma lagar han gärna rätten med älgfilé. Missa inte det suveräna örtsmöret!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Betyg: 3.08
You:
Rate this recipe!
Tjälknöl med medelhavssmaker
Tjälknöl är perfekt bjudmat, eftersom det går att förbereda långt i förväg, och är jättegott att äta kallt. Med andra ord lätt att lyckas även på en buffé med många gäster.Här har tjälknöl fått smak av vitlök, citron och fänkål.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Vilttunga i krämig röra på knäckebröd
Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.83
You:
Rate this recipe!