Viltarter Arkiv: Fågel - alla

Lättgravade, ugnsbakade vildandsbröst med pumpapuré
Så här blir vildandsbrösten saftiga och goda! Först lättgravade och sedan ugnsbakade.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Wokad vildand med cashewnötter på Thaivis
Chicken cashew serveras ofta i Thailand, men här har kocken Christer Eklund bytt ut kycklingen mot vildand.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Smörstekt ripbröst i buljong
Servera din vilda fågel med en god buljong, där asiatiska smaker blandas med svenska skogssmaker. Receptet fungerar lika bra med tipa som med annan vild fågel: vildand, fasan eller rapphöna till exempel.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Laga kinesisk fasan i påsk!
Aprilmat måste ju vara ”spännande och underbar att smaka på, så som månaden själv är” säger Hiram som fått fågelreceptet från New Yorks Chinatown.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Årets Kock 2017: Johan Backeus vinnarrecept med fasan
Fasan var huvudingrediens när Årets Kock-finalen avgjordes 2017. Johan Backeus vann med sin finstämda rätt med bakat fasanbröst, glaserat lår, blomkål, mandelmüsli och skysås med ingefära och plommonvin. Prova hela vinnarreceptet och få förståelse för nivån som krävs för att bli Sveriges bästa kock. Eller välj ut delar och prova bara blomkålsvarianterna? Eller gör bara mandelmüslin och strö över ditt vilda kött?
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Vildand med auberginesalsa och nektarinsky
Ett recept från restaurang Proviant i Stockholm som ofta har vällagat svenskt viltkött på menyn. Den här rätten finns bland varmrätterna i oktober, och viltmat.nu lyckades få receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Asiatisk nudelsoppa med vildgåstärningar
Vild fågel passar väldigt bra med asiatiska smaker, till exempel i en soppa.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Konfiterad grågås
Ett bra sätt är att få mört och gott kött är att konfitera gåsen, dvs att långsamt ugnsbaka den i fett.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.14
You:
Rate this recipe!
Pekingand med mandarinplättar
En vild variant där anden får smak av hoisinsås och serveras på mandarinplättar med krispiga grönsaker.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ripa med rösti & hjortronsås
Hela ripan får vara med i den här rätten. Smörstekt lår och bröst och skrovet som fondbas till den sötsyrliga såsen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!
Vildand med rotselleripuré & päronkompott
Ett smörstekt andbröst serverat med en puré på rotselleri, en sötsyrlig och stark kompott på päron och rostade hasselnötter. Servera andbröstet med en rosa kärna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Tjäder i nudelsoppa
En hälsosam soppa som blandar asiatiska smaker med svensk vildfågel. Receptet kommer från boken Bra Kött, Bonnier Fakta 2014. Författare: Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Köttskola av Torsten Mörner. Foto: Per-Erik Berglund
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vild fågel med parmesanpanering
På bilden har Christer Eklund friterat bröst av nötskrika, men du kan givetvis använda vilken vild fågel som helst. Servera med sweet&sour-sås och pilaffris.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rapphöna med cognacsås och pytt
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildand med choklad och glaserade äpplen
Tips! Genom att vispa ner en klick smör i såsen det sista man gör, får man en blank fin sås med lite rundare karaktär.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Sprängares biffar på skogsfågel (en variant på Wallenbergare)
Här kommer ett recept som är pålitligt och ger alla smakupplevelser man kan önska sig av en skogsfågel. Jag gillar varianten med sås till wallenbergarna, men då är det nog inte riktigt rätt att kalla rätten för wallenbergare så därför betecknar jag dem som biffar."
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Svampsallad med gräsandsbröst
En spännande stekpannesallad som funkar med vilket fågelkött som helst. Havtorn bryter av med sin stentuffa syra.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Gräsand Anglais
Kocken Dorothée von Essen lagar gärna till gräsänderna ungefär som Kalvlever Anglais, dvs med bacon och kapris. - I stället för bacon använder jag ibland pancetta, dvs rimmat och lufttorkat italienskt fläsk. En krämig mild rotfruktspuré är gott till, säger Dorothée.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Woka i skogen
En wok är den perfekta lunchen i skogen, tycker Christina Nilson-Dag
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Ceasarwrap med viltkött
Wraps med kött och grönsaker är perfekt bjudmat när man är många. Här med caesardressing.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!