Receptmakare Arkiv: Lena Runer

Tjälknöl med medelhavssmaker
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Grågås med rödbeta, svarta vinbär och lakrits
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Grillat vildsvin. Först sous vide, sedan på grillen!
Sous vide- metoden gör köttet jämnt rosa rakt igenom. Hur många timmar du låter det ligga beror på hur mört köttet är. En bogstek eller ett ytterlår kan kräva några timmar extra, gärna 5-6 timmar Ett mört innanlår från ett ungt vildsvin ska du vara lite mer försiktig med, så att det inte blir tillagat för länge så att köttet blir mjöligt,som "pastej". Det kanske räcker med 2 timmar i Sous Viden för riktigt mört kött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 39
Betyg: 3.05
You:
Rate this recipe!
Löktravspesto
De lökdoftande löktravsbladen är gott i en pesto. Du kan byta ut löktraven mot nässlor, eller blanda med nässlor i en god ogräspesto.  Pasta med pesto är gott som ensamrätt, eller som tillbehör till en bit nystekt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 4.13
You:
Rate this recipe!
Tjälknöl med asiatisk marinad
Här läggs tjälknölen i sötsalt sojamarinad i stället för vanlig saltlag, och serveras med en fräsch asiatisk sallad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Betyg: 3.07
You:
Rate this recipe!
Spara svampen som svampbuljong, svampsalt eller svamppulver
Om du torkar svampen eller kokar buljong på den, kan du få skörden att räcka hela året! Härfår du tips på några delikatesser du kan göra av en riklig svampskörd. Snyggt förpackat blir det dessutom bra presenter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Tjälknöl med medelhavssmaker
Tjälknöl är perfekt bjudmat, eftersom det går att förbereda långt i förväg, och är jättegott att äta kallt. Med andra ord lätt att lyckas även på en buffé med många gäster.Här har tjälknöl fått smak av vitlök, citron och fänkål.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Betyg: 2.96
You:
Rate this recipe!
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin
En fräsch krispig rätt som passar perfekt att servera i värmen, eftersom du äter rullarna kalla. Vietnamesiska vårrullar är rispapper som du fyller med grönsaker och i det här fallet vildsvinskött och rullar ihop till en rulle. Variera grönsaker efter vad du har hemma.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvin med marockanska kryddor
Fylligt och kryddstarkt med lite sötma. Så kan man beskriva smaken på den här grytan med marockanska kryddor; kanel, ingefära, spiskummin och koriander. Servera med couscous, mandel och strimlade aprikoser.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.43
You:
Rate this recipe!
Toscansk ragu med vildsvin
I stället för att mala vildsvinsköttet till färs, skär det i strimlor och gör en härlig ragu till pastan. Långkokt i rödvin, vitlök, tomat och kryddor får köttet en härligt mustig smak.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Vildsvin med asiatisk sallad och jordnötter
I det asiatiska köket är fläskkött en vanlig ingrediens, och med vildsvinskött blir rätterna ännu godare. Här serveras en rosastekt vildsvin på en asiatisk sallad med dressing av fisksås, lime och råsocker. Som förrätt räcker det med en liten filé på 200 g, som huvudrätt får du kanske öka på mängden kött lite.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildsvin Bourguignone
Funderar du på vad du ska göra av din vildsvinsbog eller vildsvinsstek? Varför inte skära ner köttet och laga en mustig, vindoftande Bourguignone-gryta? Inspirerat av klassikern Boeuf Bourguignone, fast med vildsvin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Betyg: 2.96
You:
Rate this recipe!
Gulasch på vildsvin
En mustig kummin- och citrondoftande vildsvinsgulasch serverad med en bit bröd och en klick gräddfil. En perfekt vardagsmiddag eller värmande utelunch som gillas av alla. Vill du göra den lite matigare, lägger du i små, nästan färdigkokta, potatistärningar innan servering,
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Betyg: 3.29
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsburgare med bacon och äpple
Av vildsvinsfärs gör du goda hamburgare. Genom att hacka ner lite bacon i färsen blir burgarna ännu saftigare. Servera med klassiska tillbehör; sallad, lök, tomat, saltgurka, ost, bacon, och gärna en tunn skiva äpple, som ger härlig smakbrytning.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 37
Betyg: 3.46
You:
Rate this recipe!
7 olika kryddsmör till vilt
En skiva kryddsmör på en varm nygrillad eller nystekt bit viltkött är ett enkelt sätt att lyckas med viltmiddagen. Lätt att göra i förväg dessutom. Kryddsmöret kan varieras på en mängd olika sätt, här får du sju olika varianter att prova.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Asiatisk råbiff med viltkött
Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Som förrätt räcker receptet till fyra personer, som huvudrätt är den lagom för två.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.75
You:
Rate this recipe!
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning,  använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Betyg: 3.13
You:
Rate this recipe!
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.8
You:
Rate this recipe!
Sotat viltkött med asiatisk sallad
Kombinationen viltkött och asiatisk sallad med lite sötsalt dressing är fantastisk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Asiatisk nudelsoppa med vildgåstärningar
Vild fågel passar väldigt bra med asiatiska smaker, till exempel i en soppa.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Konfiterad grågås
Ett bra sätt är att få mört och gott kött är att konfitera gåsen, dvs att långsamt ugnsbaka den i fett.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Betyg: 3.09
You:
Rate this recipe!
Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Här får du tips på tre olika smaksättningar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.17
You:
Rate this recipe!
Chili con carne
En chili con carne är en perfekt rätt att laga till många. Det är snyggast att blanda i bönor i olika färger, men det går naturligtvis lika bra att välja bara vita bönor.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3.13
You:
Rate this recipe!
Hamburgare, hackebiff och parisare
För alla som har mycket viltfärs i frysen är den utmaning att variera sig. En parisare med ägg, en dansk hackebiff med mjukstekt gul lök, eller en hamburgare på surdegsbröd är trevarianter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Osso buco med vilt
Originalet är lagat på kalvlägg, men blir perfekt med älg eller hjort.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3.88
You:
Rate this recipe!
Mustig gulaschsoppa med vilt
Strö klippt bladpersilja och rivet citronskal över och servera med ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Betyg: 3.82
You:
Rate this recipe!
Citron- och timjanstekt innanlår
En ljummen matig sallad är perfekt som lunchmat eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Biff Rydberg på vilt
Biff Rydberg är en klassiker med anor från Hotell Rydberg i Stockholm vid förra sekelskiftet. Originalet var lagat av oxfilé, men extra gott blir det med viltkött, och det behöver inte vara filé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Viltkött i teriyakibuljong
En rätt med japanska smaker. Kött och rotfrukter i en ljus buljong smaksatt med japansk soja och ingefära.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbollar
Här får viltfärsen lite extra sälta och god smak av den lufttorkade skinkan
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Boeuf bourguignon
Boeuf Bourguignon är en fransk husmansklassiker med smak av timjan, rödvin och rökt fläsk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Betyg: 3.09
You:
Rate this recipe!
Texas chili
Texas chili är en perfekt rätt när du ska laga mat till många, eftersom du kan laga den långt i förväg. Den blir bara godare av att stå något dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 15
Betyg: 3.87
You:
Rate this recipe!