Woka i skogen

En wok är den perfekta lunchen i skogen, tycker Christina Nilson-Dag, informationschef på Jägareförbundet. Ingredienserna kan varieras i det oändliga. Här delar Christina med sig av receptet som hon lagade till under en jakt. Christina steker allt hemma, så att det bara är att värma i skogen.
Tips på variation:
Christina wokade med korvar. Du kan också använda viltskav eller strimlat viltkött. Här ser du några andra varianter på wokar som inspiration:

Muurika6203LOW (1)
Strimlat älgkött, sparris och fikon. Häll i vispgrädde precis innan serveringen.
Muurika6287LOW (2)
Stimlat hjortkött, paprika, morot, palsternacka, purjolök.
wok_2
Strimlad kyckling, paprika, purjolök, cashewnötter, sockerärter,sesamfrön.

Woka i skogen
En wok är den perfekta lunchen i skogen, tycker Christina Nilson-Dag
Woka i skogen
En wok är den perfekta lunchen i skogen, tycker Christina Nilson-Dag
Portioner: personer
Gör så här
  1. Förbered allt dagen innan och lägg i en plastbunke m lock. Ställ i kylen eller ute.
  2. Strimla en vitkål och koka med salt och lite ättika i 10 min. Häll av vattnet. Lägg i bunken.
  3. Skiva viltkorvar och snabbstek, lägg i bunken. Hacka och stek champinjoner, paprika, squash, aubergine, lök, morötter… fler grönsaker. I bunken. Överst lägger du småtomate och kanske sockerärter.
  4. När det är dags att luncha – tänd en brasa och ställ på plåt eller muurikka.
  5. Lägg i lite smör eller olja och i med hela bunken. Häll på soja, hoisinsås, sötsursås och garam masalakrydda. Värm och vänd ofta. På med ruccola och hackad persilja. Klart att äta.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.25
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar