Wallenbergare med vildsvin

I mer än 10 år har Flygvapenmuseum i Linköping haft vildsvinswallenbergare på lunchmenyn, varje dag. Krögaren Pelle Forss som nu lagat mer än 100 000 portioner vildsvinswallenbergare delar med sig av receptet.

Wallenbergare med vildsvin
I nästan sju år har Flygvapenmuseum i Linköping haft vildsvinswallenbergare på lunchmenyn, varje dag. Krögaren Pelle Forss som nu lagat mer än 90 000 portioner vildsvinswallenbergare delar med sig av receptet.
Wallenbergare med vildsvin
I nästan sju år har Flygvapenmuseum i Linköping haft vildsvinswallenbergare på lunchmenyn, varje dag. Krögaren Pelle Forss som nu lagat mer än 90 000 portioner vildsvinswallenbergare delar med sig av receptet.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Tänk på att arbeta med kylskåpskalla redskap och ingredienser! Blanda vildsvinsfärs, äggula, salt och peppar. Arbeta färsen i degblandare cirka fem minuter. Tillsätt sedan grädden lite i taget, den ska SAKTA jobbas in i smeten. Ringla ner grädden i en tunn stråle medan du blandar degen. Låt smeten vila kallt en stund innan du börjar forma biffarna. Strö ett tunt lager ströbröd (eller rivet ljust bröd) på en stor tallrik, eller på smörpapper. Blöt händerna och forma 4 biffar, cirka 2 cm höga. Lägg dem på tallriken med ströbröd. Strö lite ströbröd över biffarna. Hetta upp smör med lite olja i en panna och stek biffarna på svag värme, 3-4 minuter på varje sida. Biffarna ska vara ljust gyllenbruna på ytan, och fluffiga inuti. Har du en termometer, kan du kontrollera biffarnas innertemperatur, som bör vara 64°-68°C. Du kan också baka biffarna färdigt i ugnen på 125° cirka 5-8 minuter, efter att du först brynt dem försiktigt på spisen. Servera wallenbergarna med potatismos, rårörda lingon och gröna ärter. I originalreceptet ingår också brynt smör, men många tycker att det blir för fett.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Betyg: 3.47
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

2 svar till Wallenbergare med vildsvin

  1. Jacob von Ehrenheim 28 oktober, 2016 kl. 18:54 #

    Fantastiskt gott!

    • G Pettersson 10 februari, 2017 kl. 13:46 #

      Barnbarnet utbrast det här var gott ! Och vi instämde.

Lämna ett svar