Vilttunga i krämig röra på knäckebröd

Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Om du inte har tillgång till tunga, prova att göra ett långbok på exempelvis bog, som du sedan tärnar.

 

Vilttunga i krämig röra på knäckebröd
Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Vilttunga i krämig röra på knäckebröd
Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Rimning
  1. Rimma tungorna i saltat vatten för att förkorta koktiden. Blanda vatten, salt och socker i en bunke och vispa ordentligt tills saltet löst sig. Lägg i tungorna så att de är helt täckta och låt rimma i kyl i minst två dygn.
Kokning
  1. Lägg rimmad tunga, lök, morot, rotselleri och purjolök i vatten. Koka tills tungan är mjuk. Dra av den knottriga ytan medan tungorna fortfarande är lite ljumna, kyl sedan ner det hela.
Krämig röra
  1. Tärna den kokta tungan i små tärningar, 0,5 cm stora. Blanda tärningarna med majonnäs, creme fraiche och gräslök i en bunke och smaka av med citron, pepparrot, salt och peppar.
Servering
  1. Klicka röran på knäckebröd. Lägg på pressgurka, syltlök, gräslök och smörgåskrasse.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar