Viltmästargryta med smetana och kantareller

Recept från Svensk Jakt.

Foto: Lena Runer

Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Bryn köttet med olja och smör direkt i en gryta. Salta, peppra och tillsätt lök och vitlök. Låt det hela fräsa någon minut till, pudra över mjöl och rör om. Tillsätt vatten så att det täcker köttet. Rör om så att mjölet löser sig. Sjud på svag värme under lock i cirka 1,5 timme, eller tills köttet känns mört. Tillsätt smetana och koka upp på nytt.
  2. Stek kantarellerna och steklöken med olja och smör i en stekpanna på hög värme. Låt svampen tappa vätska några minuter. Häll svampspadet i köttgrytan och rör om. Tillsätt mer smör i stekpannan med svampen, rör om och bryn svamp och lök på högsta värme tills det fått fin färg. Smaka av grytan med senap, salt, peppar och kinesisk soja. Häll svamp- och lökblandningen över grytan vid servering. Gott tillsammans med pressad potatis och gelé.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.71
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar