Viltköttbullar med ugnsbakad lök

Den bakade löken ger färsen en mustig smak med en naturlig sötma som lyfter smakerna. Baka gärna mycket lök och frys in lökmos till nästa gång du gör köttbullar.

Vilt-Lök4396LOW_

Viltköttbullar med ugnsbakad lök
I det här receptet behövs varken ägg eller ströbröd. KC Wallberg på restaurang Gubbhyllan smaksätter med ugnsrostad lök och saltar färsen i förväg för att binda vätska och få saftiga köttbullar eller pannbiffar.
Viltköttbullar med ugnsbakad lök
I det här receptet behövs varken ägg eller ströbröd. KC Wallberg på restaurang Gubbhyllan smaksätter med ugnsrostad lök och saltar färsen i förväg för att binda vätska och få saftiga köttbullar eller pannbiffar.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Lök:
  1. Skölj lökarna i vatten, lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Baka i 225°C cirtka 45 minuter beroende på storlek. Tryck ut löken ur skalet, eller använd en matsked för att gröpa ur. Mosa och blanda ner lökpurén i färsen.
Saltning:
  1. Salta färsen en timme innan du formar köttbullar eller pannbiffar. Saltningen är ett sätt att jobba in vätskan i köttet så att du behåller saftigheten. Att ha exakt rätt saltmängd är viktigt: 1 msk salt i 1 kg kött binder 1-1,5 dl vätska.
Köttbullar:
  1. Blanda den försaltade färsen med den mosade ugnsbakade löken. Peppra efter smak. Forma till köttbullar och stek i en blandning av olja och smör.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Betyg: 3.55
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Kommentera