Viltkebab med två såser

Gör egen kebab med smak av skogen! Den kräver lite förberedelser, men om du gör kebaben dagen innan, går det fort att skiva upp den och steka när det är dags att äta den.
Foto: Lena Runer

Viltkebab med två såser
Gör egen kebab med smak av skogen! Den kräver lite förberedelser, men om du gör kebaben dagen innan, går det fort att skiva upp den och steka när det är dags att äta den.
Viltkebab med två såser
Gör egen kebab med smak av skogen! Den kräver lite förberedelser, men om du gör kebaben dagen innan, går det fort att skiva upp den och steka när det är dags att äta den.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Blanda alla kryddor och vitlök med ägget i en bunke, och blanda sedan i köttfärsen. Knåda till en jämn smet.
  2. Forma köttfärsen till en rulle utan håligheter, och slå in i minst två lager aluminiumfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
  3. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under, så att vätskan kan rinna ner där. Ugnsbaka i 3,5 timme på 100 grader.
  4. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna helt, förvara i kyl över natten om du förbereder, skär annars upp i tunna skivor med vass kniv sedan remsor med en vass kniv och stek i smör.
  5. Vill du ha hetare kebab krydda direkt i stekpannan. Servera med peperoni, sallad, tomater, lök, klyftpotatis och kebabsås.
Vit kebabsås:
  1. Blanda alla igredienser i en skål. Låt stå och dra en stund.
Röd kebabsås:
  1. Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt lök, tomatpuré, vatten och buljongtärningen.
  2. Koka upp och krydda med svartpeppar, socker och spiskummin. Låt sjuda i cirka 20 minuter och avsluta med att ge önskad hetta med finhackad chili.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 19
Betyg: 3.89
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar