Vilthamburgare med inlagd rödlök och gruyereost

Hoppa över tomat och ketchup till vilthamburgaren. Lingonmajonnäs och syrad lök är godare till vilda köttet.  Det säger Johan Pettersson på Prime Burger Folkungagatan i Stockholm.

Recept: Johan Pettersson, Prime Burger

Foto: Lena Runer

Vilthamburgare med inlagd rödlök och gruyereost
Hoppa över tomat och ketchup till vilthamburgaren. Lingonmajonnäs och syrad lök är godare till vilda köttet. Det säger Johan Pettersson på Prime Burger Folkungagatan i Stockholm.
Vilthamburgare med inlagd rödlök och gruyereost
Hoppa över tomat och ketchup till vilthamburgaren. Lingonmajonnäs och syrad lök är godare till vilda köttet. Det säger Johan Pettersson på Prime Burger Folkungagatan i Stockholm.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Rödlök:
  1. Skala, halvera och skiva löken tunt. Lägg i en skål. Koka upp lagen i och häll den varm över rödlöken. Låt svalna och ställ i kylen fram till servering.
Hamburgare:
  1. Mal köttet grovt, tillsammans med talgen. Forma fyra biffar. Stek baconskivorna knapriga. Forma färsen löst till hamburgare utan att arbeta färsen för mycket. Krydda runt om med salt och peppar. Stek 2-3 minuter på varje sida så att hamburgarna är lätt rosa inuti. Lägg på osten på slutet så att den smälter en aning. Stek brödet och bred på cream cheese. Lägg på salladsblad, färsbiff och inlagd rödlök.
Tips!
  1. - Det bästa resultatet får du om du fryser in hela bitar av viltet, och mal det innan tillagningen. - Mal köttet grovt! - Håll så nära fryspunkten som möjligt både när du maler färsen, dvs runt noll grader. - Tänk på att inte bearbeta färsen för mycket efter malningen: Då har hamburgarna en tendens att bli sega. Forma färsen försiktigt efter malningen. - Blanda inte salt och peppar i färsen. Forma biffar och salta och peppra på ytan innan stekningen. - Eftersom viltkött har en kraftig smak, välj gärna en smakrik ost, typ Västerbotten, Gruyere eller en lagrad cheddarost.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar