Viltgryta Vindaloo

En härligt kryddig gryta med indiska smaker. Fungerar med alla sorters vilt.  Servera med ris.

Indisk viltgryta Vindaloo
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Indisk viltgryta Vindaloo
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en stor skål. Lägg ner köttbitarna och täck skålen, låt stå i kylskåp över natten (8–12 timmar). Låt det marinerade köttet stå i rumstemperatur någon timme före tillagningen.
  2. Hetta upp oljan i en gryta eller kastrull. Lägg i spiskummin och fräs någon minut tills det fått färg, tillsätt köttet och bryn det runt om. Tillsätt löken och låt fräsa i några minuter. Häll i marinaden och tillsätt lagerblad, köttfond och krossade tomater. Rör om och koka upp. Sänk värmen och låt grytan sjuda under lock tills köttet känns mört, 1,5–2 timmar. Rör om då och då, smaka av med salt om det behövs. Tillsätt eventuellt mer cayennepeppar för starkare smak, en riktig vindaloo ska vara ordentligt het. Strö över hackad koriander och servera tillsammans med basmatiris och naanbröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar