Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple

Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Som tillbehör till vilt känns det naturligt att använda rotselleri och äpple, som ju är i säsong under hösten när man jagar, säger Tommy Myllymäki. Ett recept ur Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto Charlie Drevstam.
Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Som tillbehör till vilt känns det naturligt att använda rotselleri och äpple, som ju är i säsong under hösten när man jagar, säger Tommy Myllymäki. Ett recept ur Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto Charlie Drevstam.
Portioner: pers
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Viltfärsbiffar
  1. Blanda färs, lök, ströbröd, ägg, senap, gräddmjölk, salt, enbär och timjan. Forma biffar och stek dem i olja och smör tills de är helt klara.
Rotselleri och äpple
  1. Sätt ugnen på 220 grader. Gnid in rotsellerin med olja och timjan och rosta i ugnen tills den är gyllene och mjuk. Låt äppelklyftorna rosta med de sista 10 minuterna. Strö solrosfröna över grönsakerna, lägg på biffarna och toppa med persiljan
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar