Viltbourguignon

Recept från Svensk Jakt.

Foto: Lena Runer

Viltbourguignon
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Viltbourguignon
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Bryn köttet i rapsolja och lite smör i en stekpanna. Lyft över köttet i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock cirka två timmar. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp med smör och olja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare cirka tio minuter. Servera med kokt potatis, ris eller couscous.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 15
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

Ett svar till Viltbourguignon

  1. Claes Wikander 12 januari, 2019 kl. 23:09 #

    Jättegott! Saknade dock uppgift om mängd och tillredning av ”Svamp” resp ”Vitlök”. Komplettering av ingredienser skull vara bra!

    Använde rostbiff av dovhjort som var klar på 1 timme och kanske litet torr. Gjorde jag för små bitar? -frågar amatören, som f ö tackar för ett gott recept.

Lämna ett svar