Vilt med goda kryddsmör!

En bit nystekt eller nygrillat viltkött, med ett riktigt gott kryddsmör. Svårare än så behöver det inte vara att servera gott viltkött hemma, säger Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego och finalist i Årets Kock 2018. Här ger han tre tips på kryddsmör som passar till vilt.

Vilt med goda kryddsmör!
En bit nystekt eller nygrillat viltkött, med ett riktigt gott kryddsmör. Svårare än så behöver det inte vara att servera gott viltkött hemma, säger Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego och finalist i Årets Kock 2018. Här ger han tre tips på kryddsmör som passar till vilt. Ett knep är att kavla ut kryddsmöret tunt, frysa in det och bryta det som flarn över köttet vid servering.
Vilt med goda kryddsmör!
En bit nystekt eller nygrillat viltkött, med ett riktigt gott kryddsmör. Svårare än så behöver det inte vara att servera gott viltkött hemma, säger Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego och finalist i Årets Kock 2018. Här ger han tre tips på kryddsmör som passar till vilt. Ett knep är att kavla ut kryddsmöret tunt, frysa in det och bryta det som flarn över köttet vid servering.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Kryddsmör med svamp
  1. Bryn svamp, lök och vitlök tillsammans med 50 g smör tills de fått fin färg och mycket av vätskan från svampen försvunnit (om du använder färsk svamp). Miza allt slätt och låt svalna ordentligt. Vispa det tärnade smöret tillsammans med svampsmöret så att det blir slätt och luftigt. Smaka av med salt, peppar och vinäger och stryk ut det tunt på plåt och stoppa i frysen. Tips! Innan du kyler plåten med smör, strö gärna på lite torkade örter eller torkad svamp för att ge ytan lite mer liv. Du kan givetvis också göra en traditionell rulle av kryddsmöret och skära det i skivor.
Kryddsmör med enbär timjan, rosmarin
  1. Rosta enbär, timjan och rosmarin i en panna tillsammans med 50 g smör. Mixa sedan och låt det svalna. Vispa det tärnade smöret tillsammans med det stekta kryddsmöret slätt och luftigt. Smaka av med soja, salt peppar och vinäger. Gör sedan en rulle, eller bred ut tunt på plåt och kyl.
Ramslökssmör
  1. Smält hälften av smöret i en kastrull, mixa det tillsammans med lita av ramslöken babyspenaten och salt. Tillsätt med ramslök, spenat. Vispa sedan ihop det smaksatta smöret med resterande smör. Smaka av med salt och lite citronjuice. Kavla ut kryddsmöret tunt på en plåt. Ställ i frysen så att det stelnar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar