Under en viltkväll hos butiken Cervera i Uppsala serverade kocken Anders Levén vildsvinsköttbullar med yoghurtdipp till alla kunder. Här delar han med sig av receptet! Perfekt buffémat, mingelmat eller varför inte ta med en stekpanna ut i skogen och steka köttbullar över öppen eld. Ta bara med smeten i en spritspåse i en kylväska, tipsar Anders.
Vildsvinsköttbullar med kryddig yoghurtdip
Under en viltkväll hos butiken Cervera i Uppsala serverade kocken Anders Levén vildsvinsköttbullar med yoghurtdipp till alla kunder. Här delar han med sig av receptet! Perfekt buffémat, mingelmat eller varför inte ta med en stekpanna ut i skogen och steka köttbullar över öppen eld. Ta bara med smeten i en spritspåse i en kylväska, tipsar Anders.
Vildsvinsköttbullar med kryddig yoghurtdip
Under en viltkväll hos butiken Cervera i Uppsala serverade kocken Anders Levén vildsvinsköttbullar med yoghurtdipp till alla kunder. Här delar han med sig av receptet! Perfekt buffémat, mingelmat eller varför inte ta med en stekpanna ut i skogen och steka köttbullar över öppen eld. Ta bara med smeten i en spritspåse i en kylväska, tipsar Anders.
Portioner:
Ingredienser
- Vildsvinsköttbullar
- 800 g vildsvinsfärs
- 14 g salt, knappt 3 tsk gärna bergssalt
- 1 msk chiliflakes
- 1 msk spiskummin gärna nymald
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 vitlök riven
- 1 gul lök finhackad
- Yoghurtdipp
- 3 dl turkisk yoghurt
- 2 msk sweet chili
- 1 msk sesamolja
- 1 msk Hot Sauce eller annan stark chilisås
- färsk koriander, finkippt mängd efter smak!
Ingredienser
|
Gör så här
Köttbullar
- Blanda alla ingredienser och låt smeten vila ca 2 timmar.
Forma köttbullar och stek de runda små godingarna gyllenbruna i smör och olja.
Tips! Spritsa gärna ut smeten
- Tips. Anders Leven tog med sig färdig köttbullssmet i en spritspåse. Då blev det lätt att servera nystekta köttbullar utan kladdiga händer eller kladdiga bunkar vid eventet. Perfekt också när du är ute i skogen till exempel!
Yoghurtdip
- Blanda alla ingredienser till dippen och servera till köttbullarna.
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.