Vildsvinskorv med fänkål

Vildsvinskorv med fänkål
De goda vildsvinskorvarna tar lite tid att göra, men går bra att laga dem i förväg och sen förvara i kylen upp till en vecka. Sen är det bara att lägga dem på grillen och låta dem bli varma, strax innan servering. Här serveras korvarna med med surkål i äppeljuice.
Vildsvinskorv med fänkål
De goda vildsvinskorvarna tar lite tid att göra, men går bra att laga dem i förväg och sen förvara i kylen upp till en vecka. Sen är det bara att lägga dem på grillen och låta dem bli varma, strax innan servering. Här serveras korvarna med med surkål i äppeljuice.
Portioner: korvar
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Dag 1
  1. Försalta: Lägg köttbitarna tillsammans med nitritsaltet i en bunke. Blanda väl och låt stå i kylen två dygn.
Dag 3
  1. Se till att alla ingredienser och alla bunkar är kylskåpskalla. Mal köttet grovt tillsammans med späcket. Blanda med kall buljong/kallt vatten, potatismjöl, druvsocker, svartpeppar, salt, fänkål och ost. Blanda antingen för hand eller i en degblandare. Observera att smeten inte får bli varm! Fyll korvsmeten i fjälster med hjälp av en korvspruta eller med spritspåse. Snurra korvarna till lagom storlek och lägg i en ugnsform. Tillaga sedan så här: 1. Låt korvarna mogna 15 minuter på 55°C i ugnen. 2. Torka dem 20 minuter i 65°C i ugnen. 3. Sjud korvarna i saltat vatten eller ångkoka dem tills de når 75°C i kärntemperatur. 4. Kyl helst korvarna med is direkt efter tillagningen. Då blir korven mindre skrynklig. 5. Nu är korvarna färdiga och håller i kyl cirka en vecka. De går även bra att frysa.
Surkål och morotsslantar i äpplejuice
  1. Fräs schalottenlöken, vitlöken och moroten i olja. Blanda i surkål, äppeljuice och kummin. Låt småputtra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar