Vildsvinsgryta med soltorkad tomat

Foto: Lena Runer

Vildsvinsgryta med soltorkad tomat
På restaurangen på Öster Malma serveras alltid minst en vilträtt till lunch. En dag serverades en mustig vildsvinsgryta med soltorkad tomat och bacon och vi bad köksmästaren Christer Eklund att dela med sig av receptet.
Vildsvinsgryta med soltorkad tomat
På restaurangen på Öster Malma serveras alltid minst en vilträtt till lunch. En dag serverades en mustig vildsvinsgryta med soltorkad tomat och bacon och vi bad köksmästaren Christer Eklund att dela med sig av receptet.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Putsa köttet och skär det i 3-4 cm stora bitar. Dela svampen i halvor. Stek kött och svamp runt om i en gryta. Pudra över vetemjöl, rör om så mjölet fördelar sig.
  2. Tillsätt vin, och vatten så att det täcker. Koka upp och rör om ofta. När det börjar koka, sänk värmen så det sjuder.
  3. Skiva moroten i 1 cm stora skivor, hacka vitlöken. Skär baconet i 2 cm stora strimlor, skala och dela löken på tvären. Låt grytan puttra i ca 45 minuter lägg sedan ner morot, lök, bacon och vitlök.
  4. Tillsätt övriga ingredienser men avvakta med saltet. Smaka av efter ca 45 minuter och salta då. Servera med pressad potatis.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Betyg: 3.24
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

4 svar till Vildsvinsgryta med soltorkad tomat

  1. Hampus Eklöf 8 juni, 2016 kl. 22:18 #

    Fantastiskt god gryta som kan rekommenderas.

  2. Lena Andersson 7 januari, 2017 kl. 14:33 #

    Underbart god gryta, mums

  3. Barbro Troedsson 13 januari, 2017 kl. 10:07 #

    Jättegott!!!! Kan verkligen rekommenderas.

  4. Ronny Benjaminsson 9 maj, 2017 kl. 17:52 #

    Sanslöst gott!

Lämna ett svar