Vildsvin med marockanska kryddor

Fylligt och kryddstarkt med lite sötma. Så kan man beskriva smaken på den här grytan med marockanska kryddor; kanel, ingefära, spiskummin och koriander. Servera med couscous, mandel och strimlade aprikoser.
Det är många och lite ovanliga kryddor i den här grytan, men låt dig inte avskräckas av det. Rätten är inte det minsta svår att laga – och en succé att bjuda på!

Vildsvin med marockanska kryddor
Fylligt och kryddstarkt med lite sötma. Så kan man beskriva smaken på den här grytan med marockanska kryddor; kanel, ingefära, spiskummin och koriander. Servera med couscous, mandel och strimlade aprikoser.
Vildsvin med marockanska kryddor
Fylligt och kryddstarkt med lite sötma. Så kan man beskriva smaken på den här grytan med marockanska kryddor; kanel, ingefära, spiskummin och koriander. Servera med couscous, mandel och strimlade aprikoser.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Köttgryta
  1. Tärna köttet i 3x3 cm stora bitar. Fräs köttet i het stekpanna i lite olja. Lägg i en gryta. Sänk värmen och bryn löken. Lägg i grytan. Tillsätt krossade tomater,vitlök, spiskummin, korianderfrön, gurkmeja, saffran, kryddnejlika, honung och färsk ingefära. Häll på vatten så att det täcker köttet. Låt koka i cirka 2 timmar tills köttet är mört. Fyll på med mer vätska under kokningen om det behövs.
Couscous
  1. Koka couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Tillsätt gurkmeja till koket så att grynen får fin gul färg. Tillsätt också en näve russin mot slutet.
Servering
  1. Servera köttgrytan med couscousen och strö strimlade aprikoser och grovhackade mandlar. En skål med harissa kan du också ställa fram för dem som vill ha ännu mer hetta.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.25
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar