Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky

Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Rotfruktsragu
  1. Skär alla rotfrukter och lök i rejäla tärningar. Bryn allt i lite olja och lägg i en stor kastrull. Lägg i ingefäran, svartpepparn, saffran och kanelstång. Späd med vatten och låt allt sjuda tills rotfrukterna är knappt mjuka. Vänd ner persilja och koriander strax innan servering.
Vildand
  1. Salta och peppra brösten och bryn dem i het panna i lite smör och olja så att de får en fin yta. Sätt in i 125° ugn tills de har en innertemperatur på 48°-52°. Ta ut och låt vila i smörpapper i 10 minuter innan du skär upp dem i skivor.
Honungssky
  1. Koka ihop alla ingredienser
Servering
  1. Lägg rotfruktsragun på portionstallrikar. Lägg ett vildandsbröst på varje tallrik. Skeda över lite honungssky. Garnera med ärtskott och gärna grön sparris. Om du vill ha en matigare rätt, servera gärna couscous till.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 2.14
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar