Vildand med rotselleripuré & päronkompott

Receptet kommer från boken Från skott till stek, Norstedts, 2015

Text: Fredrik Lundberg. Recept: Kristin Johansson. Foto: Charlie Bennet

Vildand med rotselleripuré & päronkompott
Ett smörstekt andbröst serverat med en puré på rotselleri, en sötsyrlig och stark kompott på päron och rostade hasselnötter. Servera andbröstet med en rosa kärna.
Vildand med rotselleripuré & päronkompott
Ett smörstekt andbröst serverat med en puré på rotselleri, en sötsyrlig och stark kompott på päron och rostade hasselnötter. Servera andbröstet med en rosa kärna.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
And:
  1. Låt brösten bli rumstempererade. Torka dem torra, snitta fettkapporna (om de är kvar!), bryn i smör. Vänd efter ett par minuter. Stek till en innertemperatur på 55-58 grader. Salta och peppra. Låt brösten vila ca 10 minuter innan de skivas upp.
Rotselleripuré:
  1. Skiva rotselleri och potatis. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa. Tillsätt smör och färskost och vispa till en slät puré medan kastrullen står på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Päronkompott:
  1. Tärna päronen, finriv vitlöken och hacka lök och chili. Fräs alltsammans i olja. Häll över vinägern och låt puttra ihop tills kompotten fått fin, mörkröd färg och simmig konsistens. Rosta hasselnötterna i torr, het panna. Lägg upp köttet och servera med puré, kompott och nötter.
Tips!
  1. Man kan byta ut sherryvinägern mot en annan vinäger, men tillsätt då 1 msk strösocker. Red kompotten med majsstärkelse om du vill ha den tjockare.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Betyg: 3.07
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

2 svar till Vildand med rotselleripuré & päronkompott

  1. Malin 31 december, 2015 kl. 13:56 #

    Hur gör man päronkompotten? ?

    • Hanna Oscarsson 7 januari, 2016 kl. 09:35 #

      Hej Malin!

      Vi var lite snabba när vi lade in receptet.
      Nu är receptet komplett. 🙂

      Mvh
      Hanna

Lämna ett svar