Vild fågel med parmesanpanering

Foto: Lena Runer

Vild fågel med parmesanpanering
På bilden har Christer Eklund friterat bröst av nötskrika, men du kan givetvis använda vilken vild fågel som helst. Servera med sweet&sour-sås och pilaffris.
Vild fågel med parmesanpanering
På bilden har Christer Eklund friterat bröst av nötskrika, men du kan givetvis använda vilken vild fågel som helst. Servera med sweet&sour-sås och pilaffris.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Salta och peppra brösten och vänd dem i vetemjöl. Doppa dem i uppvispat ägg och vänd i ströbröd blandat med parmesanost. Stek eller fritera gyllenbrunt, låt rinna av på hushållspapper och servera.
Pilaffris:
  1. Fräs lök, ris och curry i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock cirka 20 minuter.
Sweet&sour-sås
  1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av. Såsen ska vara sötsur, tillsätt eventuellt mer ättika, honung eller chili för rätt balans.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar