Tjälknöl med medelhavssmaker

Här får tjälknölen smak av vitlök, citron och fänkål.
En matig, smakrik sallad med matgryn och ajvar relish är ett gott och färgstarkt tillbehör.

Tjälknöl med medelhavssmaker
Tjälknöl med medelhavssmaker
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Kött
  1. Följ grundreceptet på tjälknöl. Blanda till marinaden. Sätt dubbla plastpåsar i en skål och häll marinaden i påsen. Se till att marinaden täcker köttet och låt ligga i kylen minst 3-4 timmar.
Sallad med gryn
  1. Koka kvarngrynen/mathavren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt grynen kallna och blanda dem sen med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Kryddolja
  1. Blanda olivolja, fänkålsfrön, svartpeppar, citronskal och pressad citron.
Servering
  1. Skiva köttet tunt och ringla kryddoljan över. Servera med salladen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar