Tjälknöl med asiatisk marinad

Här läggs tjälknölen i sötsalt sojamarinad i stället för vanlig saltlag, och serveras med en fräsch asiatisk sallad.

 

Tjälknöl med asiatisk marinad
Här läggs tjälknölen i sötsalt sojamarinad i stället för vanlig saltlag, och serveras med en fräsch asiatisk sallad.
Tjälknöl med asiatisk marinad
Här läggs tjälknölen i sötsalt sojamarinad i stället för vanlig saltlag, och serveras med en fräsch asiatisk sallad.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Köttet
  1. Följ grundreceptet på tjälknöl, men byt ut saltlagen mot asiatisk lag. Grundrecept tjälknöl: Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 70 grader. Efter ett par timmar, när köttet tinat en aning, stick i en köttermometer i köttet så att du har koll på innertemperaturen.Hur många timmar köttet behöver i ugnen beror förstås på den frysta klumpens storlek. För en liten stek kan det räcka med fyra timmar i ugnen, en stor älgstek kan behöva 10-12 timmar innan den nått rätt innertemperatur. När termometern visar 58 grader innertemperatur, stäng av ugnen och ta ut köttet. Efter så många timmar i ugnen har köttet en hård, torr yta, som mjukas upp genom att köttet får ligga i saltlag några timmar innan servering. Saltlag: Blanda alla ingredienser till lagen. Lägg dubbla plastpåsar i en bunke och häll över lagen medan köttet fortfarande är varmt. Se till att lagen täcker köttet och låt ligga i kylen minst 3-4 timmar.
Asiatisk sallad
  1. 
Blanda alla ingredienser till salladen, men tänk på att inte blanda i dressingen i salladen förrän strax innan serveringen.
Servering
  1. Rulla köttet i sesamfrön. Skär det sedan i tunna skivor. Servera med den asiatiska salladen. Tips. Om du vill ha extra smak på köttet kan du ringla lite färdig teryakisås blandat med limesaft över köttet vid servering.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar