Tjäderbröst på grönsaksbädd, med pepparrotskräm

Här serveras tjäderbröstet på en bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. På toppen klickas pepparrotskräm. Perfekta tillbehör inte bara till tjäder utan till all sorts vilt.

Tjäderbröst på grönsaksbädd, med pepparrotskräm
Här serveras tjäderbröstet på en bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. På toppen klickas pepparrotskräm. Perfekta tillbehör inte bara till tjäder utan till all sorts vilt.
Tjäderbröst på grönsaksbädd, med pepparrotskräm
Här serveras tjäderbröstet på en bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. På toppen klickas pepparrotskräm. Perfekta tillbehör inte bara till tjäder utan till all sorts vilt.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Tjäder
  1. Bryn tjäderbrösten i stekpanna i smör, salta och peppra. Lägg dem i ugnsfast form och baka dem klara i ugnen på 140 grader tills innertemperaturen är 52 grader. Låt vila minst 5 minuter innan du skär upp i tunna skivor.
Pepparrotskräm
  1. Blanda riven pepparrot med creme fraiche och färskost. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaksbädd
  1. Dela tomaterna i klyftor och lägg dem i en ugnsform. Baka i ugnen på bakplåtspapper cirka 2 timmar på 130 grader. Skala, skär och förkoka potatis och morot så att de är knappt mjuka. Strax innan servering: Stek potatis och morötter på hög värme i lite smör. När de fått färg och blivit varma, blanda i de semitorkade tomaterna. Vänd till sist ner färsk spenat, lägg upp allt på ett fat och klicka eller spritsa pepparrotskrämen. Lägg tunt skivat tjäderbröst på toppen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar