Tapas med långbakat vildsvin

Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterat i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer. Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.

Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer. Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer. Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Dag 1
  1. Dag 1 Sätt på ugnen på 75-80 C˚. Lägg köttet i en ugnsfast form, krydda med salt och svartpeppar och lägg över baconskivorna. Jag täcker steken med bacon för att få lite röksmak och tillföra fett, så att den inte blir för torr. Jag brukar sätta in köttet i ugnen på morgonen med folie så att den får minst 12 tim. Den sköter sig själv i ugnen. Blanda sedan ihop alla ingredienser till glazen (den ska vara något trögflytande) smaka och pensla på. Jag penslar några gånger och låter sen steken stå i ugnen tom nästa morgon.
Dag 2
  1. Dag 2 Prova att dela köttet med 2 gafflar. Är köttet inte tillräckligt mört, kör det ännu längre. När köttet är färdigt, dela med gafflarna så att du får långa strimlor och banda runt i köttsaften/ kryddorna som blivit i formen. Hyvla av gurkskalet och finstrimla det, morötterna och löken till salladen, och lägg dem i en skål med böngroddarna. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, SMAKA AV, och häll den över salladen
Servering
  1. Lägg ut salladsblad (gärna små hjärtsalladsblad), lägg på lite kött (ca 10-20 gr kött per tapas), den asiatiska salladen och lite koriander. Sen är de färdiga att servera.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar