Svampsallad med gräsandsbröst
En spännande stekpannesallad som funkar med vilket fågelkött som helst. Havtorn bryter av med sin stentuffa syra.
Portioner: personer
Ingredienser
- 4 st gräsandsbröst
- 20 st steklök
- 300 g skogssvamp
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- ½ dl balsamvinäger
- 2 msk socker
- svartpeppar
- ½ huvud rödkål
- 1 huvud ekbladssallad
- ½ pkt mangoldskott
- ½ kruka timjan
- 1 dl havtornsbär frysta hela
Ingredienser
|
Gör så här
- Dela varje andbröst i 3-5 bitar och salta dem lätt. Skala lökarna, putsa och dela svampen.
- Bryn andbrösten med skinnsidan nedåt i olja i het panna. Stek på båda sidorna. Ta upp köttet när det är lätt genomstekt och låt vila på en tallrik bredvid spisen.
- Hetta upp pannan på nytt och tillsätt rapsolja. Lägg i svampen så att det osar rejält och sänk till medelvärme. Tillsätt lökarna och låt steka med tills de får färg. Häll över balsamvinäger och strö över sockret.
- Låt koka ihop och smaka av med salt och eventuellt lite peppar. Låt svalna. Klä en panna med sköljda rödkålsblad. Skölj och riv salladsbladen och blanda ner dem i pannan tillsammans med andbröst, lök, svamp, mangoldskott och halverade timjankvistar. Avsluta med de frysta havtornsbären som får tina i salladen.
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.