Svampsallad med gräsandsbröst

Svampsallad med gräsandsbröst
En spännande stekpannesallad som funkar med vilket fågelkött som helst. Havtorn bryter av med sin stentuffa syra.
Svampsallad med gräsandsbröst
En spännande stekpannesallad som funkar med vilket fågelkött som helst. Havtorn bryter av med sin stentuffa syra.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Dela varje andbröst i 3-5 bitar och salta dem lätt. Skala lökarna, putsa och dela svampen.
  2. Bryn andbrösten med skinnsidan nedåt i olja i het panna. Stek på båda sidorna. Ta upp köttet när det är lätt genomstekt och låt vila på en tallrik bredvid spisen.
  3. Hetta upp pannan på nytt och tillsätt rapsolja. Lägg i svampen så att det osar rejält och sänk till medelvärme. Tillsätt lökarna och låt steka med tills de får färg. Häll över balsamvinäger och strö över sockret.
  4. Låt koka ihop och smaka av med salt och eventuellt lite peppar. Låt svalna. Klä en panna med sköljda rödkålsblad. Skölj och riv salladsbladen och blanda ner dem i pannan tillsammans med andbröst, lök, svamp, mangoldskott och halverade timjankvistar. Avsluta med de frysta havtornsbären som får tina i salladen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar