Svamppanerad harfilé med kålrotskräm

Receptmakare Karl-Magnus Hedman tog hand om en hel hare som plockades fram ur frysen efter vinterns jakt.
– Är ni fyra personer, bjud gärna på haren i två serveringar, tipsar Karl-Magnus.
Servera först en liten portion rustik hargryta, och sedan en lyxig tallrik med små bitar av den möra harfilén.

svamppan_
Svamppanering.

Svamppanerad harfilé med kålrotskräm
Harfiléen är inte stor, men en riktigt mör delikatess. Tänk bara på att inte steka köttet för länge. Köttet blir saftigast och smakar godast när det är rosa.
Svamppanerad harfilé med kålrotskräm
Harfiléen är inte stor, men en riktigt mör delikatess. Tänk bara på att inte steka köttet för länge. Köttet blir saftigast och smakar godast när det är rosa.
Portioner: små portioner (2 stora)
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Kålrotskräm med brynt smör:
  1. Skala en kålrot, skär i stora bitar och koka dem mjuka. Sätt sedan in kålrotsbitarna i ugnen 20 minuter på 100 grader, så att de torkar en aning.
  2. Bryn smöret. Mixa kålroten och det brynta smöret och smaka av med salt.
Lök:
  1. Skala lökarna och bryn dem sakta i olivolja. Häll på mer olivolja, en kvist timjan och några vitlöksklyftor. Låt lökarna koka sakta i olivoljan tills de är mjuka.
Kött:
  1. Mortla eller mixa den torkade svampen och blanda med panko-ströbröd och lite salt. Pensla filéerna med äggvita och rulla i svamppaneringen. Bryn köttet runt om i olja och smör, cirka 20 sekunder på varje sida.
  2. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen, 125 grader, tills köttet har en innertemperatur på 46 grader. Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det.
Brysselkål:
  1. Förväll brysselkålshuvuden ett par minuter. Ta upp och kyl i iskallt vatten. Skär av roten och plocka loss bladen.
Rödvinssås:
  1. Se receptet: "Rödvinssås av skrovet"
Servering:
  1. Lägg upp på portionstallrikar: En sträng kålrotskräm i botten, sedan harfilén skuren i bitar, några steklökar och några brysselkålsblad som dekoration. Ringla över lite rödvinsås.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar