Stekt örtrimmat andbröst med gremolata

Citron- och vitlöksdoftande gremolata ringlat över tunt skivat andbröst är en rätt som går bra att förbereda i förväg, och också passar bra på en buffé, säger Mikael Eriksson, köksmästare på Öster Malma.

Stekt örtrimmat andbröst med gremolata
Citron- och vitlöksdoftande gremolata ringlat över tunt skivat örtrimmat andbröst är en rätt som går bra att förbereda i förväg, och också passar bra på en buffé, säger Mikael Eriksson, köksmästare på Öster Malma.
Stekt örtrimmat andbröst med gremolata
Citron- och vitlöksdoftande gremolata ringlat över tunt skivat örtrimmat andbröst är en rätt som går bra att förbereda i förväg, och också passar bra på en buffé, säger Mikael Eriksson, köksmästare på Öster Malma.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Örtrimning
  1. Koka upp vatten och salt, tills saltet löser sig. Låt lagen svalna och lägg i vitlök, örter och citronskal. Lägg andbrösten i rimlagen och låt ligga tre timmar innan stekning.
Gremolata
  1. Blanda finhackad persilja, river citronskal, riven vitlök med olivolja. Smaka av med
Stekt andbröst
  1. Rimma andbrösten i salt, citron, vitlök och örter tre timmar enligt beskrivningen ovan. Torka av dem och bryn dem i het panna så att de får färg. Stek dem klart i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen är 50 grader. Ta ut och låt vila minst 10 minuter.
Servering
  1. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Ringla gremolatan över vid servering. Peppra, och dekorera med färska örter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar