Somrig Tataki på viltkött

Somrig Tataki på viltkött
Tataki låter svårt men är jättelätt att laga. Tataki innebär helt enkelt att ytan är snabbt halstrad i stekpannan, medan köttet är rått inuti. Servera tatakin kall som en förrätt i sommar!
Somrig Tataki på viltkött
Tataki låter svårt men är jättelätt att laga. Tataki innebär helt enkelt att ytan är snabbt halstrad i stekpannan, medan köttet är rått inuti. Servera tatakin kall som en förrätt i sommar!
Portioner: pers
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Dela köttet på längden så att köttet bara blir 2-3 cm högt. Salta och peppra. Gnid in köttet med lite olja så att det inte fastnar i pannan. Hetta upp en gjutjärnspanna på så hög värme som möjligt. Bryn köttet några sekunder runt om så att det få en fin yta. Ta bort från värmen, linda in det i plastfolie och lägg det i frysen tills det är halvfruset, det tar ca 2 timmar. Skär i tunna skivor. arrangera på fat. Strö över rostade sesamfrön. Servera med ponzo-dressingen och en sallad med krispiga grönsaker.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar