Säl med honungsglaze i wraps

Säl är gott och smakar någonstans mellan kött och fisk, tycker åländske stjärnkocken Michael Björklund som gärna bjuder på sälwraps med honungsglaze.  Receptet kommer från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Foto: Linus Lindholm

Säl med honungsglaze i wraps
Sälkött är gott och smakar någonstans mellan kött och fisk, tycker åländske stjärnkocken Michael Björklund som gärna bjuder på sälwraps med honungsglaze.  Receptet kommer från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Foto: Linus Lindholm
Säl med honungsglaze i wraps
Sälkött är gott och smakar någonstans mellan kött och fisk, tycker åländske stjärnkocken Michael Björklund som gärna bjuder på sälwraps med honungsglaze.  Receptet kommer från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Foto: Linus Lindholm
Portioner:
Gör så här
Kokning av sälkött
  1. Skär sälköttet i mindre bitar. Lägg köttet i en kastrull, häll på vatten och låt koka upp. Häll av vattnet, låt köttet ligga kvar i kastrullen och häll på nytt vatten. Lägg i lök, vitlök, morot, lagerblad, timjan, rosmarin, svartpeppar och salt. Låt koka cirka tre timmar tills köttet är riktigt mjukt. Bitarna ska nästan ramla sönder. Ta sälköttet ur kastrullen, låt det svalna och plocka det i mindre bitar.
Honungsglaze
  1. Tärna chilin. Blanda honung, chilisås, sirap och kaffe. Rör ner chilitärningarna, droppa i tabasco och salta. Koka upp blandningen och låt svalna. Pensla glazen på sälköttet.
Servering
  1. Lägg ett halvt romansalladsblad och två tomatskivor på varje tortillabröd.Lägg på hackad rödlök, gurktärningar, en klick creme fraiche, hyvlad ost och salladsskott. Avsluta med att lägga på det honungsglaserade sälköttet. Vik ihop wrapen och njut.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar