Rödvinssås av skrovet

Rödvinssås av skrovet
Rödvinssås av skrovet på en hare.
Rödvinssås av skrovet
Rödvinssås av skrovet på en hare.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Rosta skrovet i ugnen, 200 grader i 20 minuter. Lägg i en kastrull, häll på vatten och låt koka upp. Skumma. Tillsätt lagerblad, purjolök, morot och rotselleri. Koka i minst 2 timmar, ju längre desto bättre.
  2. Skiva under tiden rödlökarna, och bryn i olja i en annan kastrull. Bryn sakta, så att du får fram sötman i löken. Häll på vinet och låt koka ihop tills bara cirka 1 dl vätska återstår.
  3. Sila skrovkoket och koka ihop tills cirka 2 dl återstår. Häll i rödvinsreduktionen genom en sil. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en klick smör på slutet för att blanka av såsen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar