Revbensspjäll på vildsvin

Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego i Stockholm och Årets Kock-finalist, lagar gärna revbensspjäll av vildsvinen han fäller. Spjällen serverar han med söt, klibbig glaze, coleslaw och rostad vitlöksmajonnäs.

Revbensspjäll på vildsvin
Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego i Stockholm och Årets Kock-finalist, lagar gärna revbensspjäll av vildsvinen han fäller. Spjällen serverar han med söt, klibbig glaze, coleslaw och rostad vitlöksmajonnäs.
Revbensspjäll på vildsvin
Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego i Stockholm och Årets Kock-finalist, lagar gärna revbensspjäll av vildsvinen han fäller. Spjällen serverar han med söt, klibbig glaze, coleslaw och rostad vitlöksmajonnäs.
Portioner:
Gör så här
Revbenen
  1. Lägg revbenen i en bunke. Gör en rimlag av vatten och 5% salt så att lagen täcker revbenen. Låt ligga i kylen 1-2 dygn. Lägg sedan revbenen i en gryta. Skär några gula lökar grovt och lägg i grytan. Lägg också i ett par vitlökklyftor och lite timjan. Täck allt med vatten och låt sjuda under lock tills köttet nästan börjar lossna från benen. Lyft försiktigt upp revbenen och låt dem svalna så att de blir lättare att hantera. Du kan också kyla dem eller frysa dem och använda en annan dag.
Glaze
  1. Koka ihop alla ingredienser på spisen till bra konsistens. Smaka av med salt och vinäger tills du hittar rätt smak. Mixa sedan glazen slät och låt svalna. När du ska äta revbenen, pensla på rikligt med glaze framför allt på köttsidan. Detta kan du göra långt i förväg. Lägg sedan köttet på grillen med indirekt värme med lock. Du kan också griljera i ugnen på ca 200°C tills köttet är varmt och glazen fått en härlig, karamelliserad yta.
Rostad vitlöksmajonnäs
  1. Fräs de hackade vitlöksklyftorna på medelvärme i 1 dl av oljan tills de får en gyllenbrun färg men inte blir brända. Lägg i lite repade färska timjanblad på slutet och häll i resterande olja. Låt svalna. Mixa så att vitlöken finfördelas. Häll i en kanna. Lägg äggulan och det hela ägget i mixern, tillsätt lite salt och några droppar vinäger. Starta mixern och häll sakta på vitlöksoljan så att äggen binder oljan till en tjock, krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Servering
  1. Servera revbensspjällen med vitlöksmajonnäsen och coleslaw eller en sallad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar