Rådjurssplit med bakad potatis

Receptet kommer från Svensk Jakt nr 8 2015.

Rådjurssplit med bakad potatis
Receptet kommer från Svensk Jakt nr 8 2015. Receptmakare: Steve Nyman
Rådjurssplit med bakad potatis
Receptet kommer från Svensk Jakt nr 8 2015. Receptmakare: Steve Nyman
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Potatis
 1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Borsta och tvätta potatisen, men skala inte. Låt torka i rums­temperatur eller torka med hushållspapper. Stick potatisarna med nagg eller gaffel, lägg dem på en ugnsplåt med grovsalt eller bakplåtspapper. Baka i ugnen i cirka 45-60 minuter. Testa med sticka om de är klara.
Fyllning
 1. Skär bort så mycket grova senor ur köttet som möjligt. Lägg köttet på dubbla lager med plastfolie, forma en korv av köttet med hjälp av plastfolien så att den blir hård i formen, frys den i åtminstone några timmar. Ta fram den och ta ur den ur plasten. Skär så tunna skivor som möjligt, så den blir i form av split/skav. Häll i matolja och smör i en stekpanna med höga kanter och sätt plattan på medelhög värme. Tillsätt hackad lök och bryn den, tillsätt spliten och paprikapulvret och bryn lite med löken. Tillsätt ­grädden och den skurna bleksellerin, koka i fem-sex minuter, smaksätt efter tycke med salt och peppar. Red av med maizena utrörd i vatten, den ska bli ganska tjock i konsistensen så den inte rinner ur den bakade potatisen. Skär sedan ett kryss i potatisen uppifrån och ner till ungefär halva potatisen, kläm isär den så den öppnar sig. Fyll potatisen med röran och garnera gärna med färsk timjan och blad från bleksellerin. Servera med en fräsch sallad.
Betyg:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

Ett svar till Rådjurssplit med bakad potatis

 1. Peter 31 augusti, 2015 kl. 15:25 #

  Gott och enkelt! Kul att testa något nytt.
  Vill man göra det ännu lite enklare för sig så hoppar man över de första stegen med plastfolie och helt enkelt tar upp en bog eller liknande strax innan tillagning och skär köttet medan det är lätt fryst.

Lämna ett svar