Rådjurshjärta på 3 olika sätt

Hjärta behöver inte hänga och möra, utan kan ätas direkt efter skottet.På bockjakten i augusti, när jag tagit ur rådjuret, tar jag ofta med hjärtat och går direkt in i köket, tar fram stekpannan och tillagar hjärtat. Ofta blir de nystekta rådjursstrimlorna uppätna, stående vid köksbänken i jaktkläder, enkelt upplagd på en tallrik med bara en gaffel, säger Lena Runer.
Här får du tips på tre olika smaksättningar.

Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Här får du tips på tre olika smaksättningar.
Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Här får du tips på tre olika smaksättningar.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Rådjurshjärta med asiatiska smaker
  1. Gör så här: strimla hjärtat, stek strimlorna hastigt i smör i het panna, servera med rostade sesamfrön och japansk soja. Lite stekt svamp, hyvlad rå gurka eller rostad lök är också gott till om du har det hemma.
Rådjurshjärta med kapris och lök
  1. Strimla hjärtat och stek strimlorna hastigt i het panna i smör. Salta och peppra. Servera direkt med hackad rödlök, kapris.
Rådjurshjärta med kantareller och pepparrot
  1. Stek svampen. Strimla hjärtat och stek strimlorna hastigt i het panna. Salta och peppra. Lägg upp på tallrik och riv över pepparrot och tunt strimlad salladslök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.17
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar