Rådjursgryta med calvados

Receptmakare är Maria Rankka, fd styrelseledamot i Svenska Jägareförbundet:
”Mitt absoluta favoritrecept när det gäller rådjur har jag fått av en släkting. Jag har receptet nerskrivet på en minimal liten papperslapp som ligger innanför pärmarna i en av mina viltkokböcker. Med åren har jag modifierat det något. Räkna med att detta är för fyra personer, även om jag själv ofta dubblar en eller två gånger. Detta är en bra rätt att servera till många, men räkna med att det går åt så var generös med köttet.”

Rådjursgryta med calvados
Detta är en bra rätt att servera till många, men räkna med att det går åt så var generös med köttet.
Rådjursgryta med calvados
Detta är en bra rätt att servera till många, men räkna med att det går åt så var generös med köttet.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Bryn köttet i smör, tillsätt hackad lök och kryddor (genröst med timjan) och se till att kryddorna verkligen steks i smöret. Pudra över mjölet och häll på grönsaksbuljong och calvados.
  2. Rör sedan ner gelén och sojan. Koka upp under lock och låt sedan småputtra 30-40 minuter. Rör i crème fraiche och grönmögelost låt grytan koka en halvtimme till.
  3. Går bra att göra färdig och sedan värma upp igen. Har även noterat att den inte blir sämre av att koka längre än vad receptet anger. Häll i en extra skvätt calvados precis före servering. Se till att det blir något över, för grytan är absolut delikat nästa dag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Betyg: 3.7
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

2 svar till Rådjursgryta med calvados

  1. Messatulan 28 juni, 2015 kl. 04:14 #

    Fantastiskt gott!! Bli USA så har inte alla ingredienser, men grönmögelosten gör såsen!

  2. Ingemar Ekberg 13 september, 2017 kl. 15:55 #

    Jäklar vilket underbart recept.
    Tog dock rödvin i st.f vatten.
    Man bugar och tackar!

Lämna ett svar