Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål

Recept från Svensk Jakt.

Recept: Christer Eklund
Foto: Lena Runer

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål
Rådjur har en utpräglad viltsmak, prova det gärna rått.
Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål
Rådjur har en utpräglad viltsmak, prova det gärna rått.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Gör så här:
  1. Skiva rådjuret när det är halvtinat, så tunt det går och lägg köttet på ett stort fat eller påportionstallrikar. Var noga med hygienen, dvs tvätta händer, använd ren skärbräda och låt inte köttet ligga framme i rumstemperatur för länge innan du äter det.Blanda olja och vinäger, häll det över den skivade fänkålen. Tillsätt tomaterna, hälften av parmesan­osten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Arrangera salladsmixen på ett stort fat eller portionstallrikar, ­fördela fänkål och tomat över. Garnera med parmesan och strö flingsalt och peppar på köttet. Servera gärna med till exempel en getosttoast eller brödkrutonger.
Alternativt viltkött
  1. Ersätt gärna rådjuret med älg, kronvilt eller dovvilt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar