Pulled pork med vildsvin

Foto: Lena Runer

Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 100°C, gnid in köttet med salt, rökt paprikapulver och mycket nymald peppar. Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme, lägg löken runt köttet och häll på barbequesåsen.
  2. Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 5–6 timmar eller mer. När köttet är färdigt ska det i princip falla sönder och vara lätt att dra isär med två gafflar. Om inte låter du det gå en eller två timmar till i ugnen.
  3. När köttet är klart drar du isär det med gafflarna och blandar med såsen och löken. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna på rostat bröd med grillad majskolv och coleslaw.
Barbequesås:
  1. Fräs lök och vitlök mjuka i lite olja utan att de får färg. Tillsätt tomatpuré, honung och farinsocker. Tillsätt ingefära, tomat, vinäger och lagerblad samt salt och tabasco. Låt puttra i minst 30 minuter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 38
Betyg: 2.71
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar