Pizza med skarv

Den åländske stjärnkocken Michael Björklund har skapat goda rätter av skarv: Skarvpizza och nachos med skarv till exempel. ”Mitt mål är att min tolvåriga dotter ska gilla skarv som fredagsmysalternativ” säger han.

Pizza med skarv
Den åländske stjärnkocken Michael Björklund har skapat goda rätter av skarv: Skarvpizza och skarvwraps till exempel. Recept från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Foto: Linus Lindholm.
Pizza med skarv
Den åländske stjärnkocken Michael Björklund har skapat goda rätter av skarv: Skarvpizza och skarvwraps till exempel. Recept från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Foto: Linus Lindholm.
Portioner: pizzor
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Kokning av skarv
  1. För att skarvköttet inte ska smaka tran måste det förvällas några gånger, så här: Lägg skarvbröst och skarvlår i en kastrull. Häll på vatten och låt koka upp. Häll bort vattnet efter en stund. Låt köttet ligga kvar i kastrullen, häll upp nytt vatten och låt det koka upp en gång till. Upprepa tills du hällt av vatten tre gånger. Håll då på vatten igen och tillsett denna gång lök, morot, vitlök, salt, lagerblad, timjan och rosmarin. Låt köttet koka tills köttet lossnar från benen. Ta upp köttet och plocka loss det i mindre bitar. Blanda skarvköttet med honungsglaze.
Honungsglaze
  1. Blanda honung, chilisås, sirap och kaffe i en kastrull. Rör ner fint hackad chili, droppa i tabasco och låt svalna.
Pizzadeg
  1. Värm vattnet tills det är fingerljumt. Smula ner jästen i vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och störste delen av mjölet. Dela degen i fyra delar och låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
Tomatsås
  1. Blanda krossade tomater, chilisås, lök, salt och peppar. Låt koka till 2/3 återstår. Mixa såsen slät.
Gräddning
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i fyra delar, kavla ut dem till tunna bröd och lägg dem på plåtar. Fördela tomatsåsen på pizzorna, strö över den rivna osten och lägg på det honungsglaserade skarvköttet. Grädda i ugnen tills de fått fin färg. Strö gärna över lite ruccola precis innan servering.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar