Pekingand med mandarinplättar

Receptet kommer från boken Från skott till stek, Norstedts, 2015

Text: Fredrik Lundberg. Recept: Kristin Johansson. Foto: Charlie Bennet

Pekingand med mandarinplättar
En vild variant där anden får smak av hoisinsås och serveras på mandarinplättar med krispiga grönsaker.
Pekingand med mandarinplättar
En vild variant där anden får smak av hoisinsås och serveras på mandarinplättar med krispiga grönsaker.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Mandarinplättar:
 1. Lägg mjöl, socker och salt i en bunke. Koka upp vattnet, häll det över mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen svalna något innan den läggs på ett mjölat bakbord. Knåda ihop till en slät och smidig deg och låt vila 30 minuter.
 2. Dela degen i ca 14 bitar, stora som golfbollar ungefär, och kavla dem så tunt det går. Pensla ena sidan av plättarna med sesamolja och lägg ihop dem två och två med den oljiga sidan mot varandra. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek dubbelplättarna på båda sidor tills de får fin färg.
And:
 1. Skär brösten i skivor, lägg dem i en skål och blanda ner ½ dl hoisinsås.Låt stå medan du gör i ordning grönsakerna. Stek andskivorna i olja i en panna. Salta och peppra. Värm resten av hoisinsåsen på låg värme under omrörning i en kastrull.
Grönsaker:
 1. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurka, rättika och morot i strimlor med en potatisskalare eller mandolin. Skär löken i tunna skivor. Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Droppa över lite sesamolja och toppa med hackad koriander.
Servering:
 1. Dela på plättarna och lägg på kött och grönsaker. Ringla över hoisinsås.
Tips!
 1. Om du vill kan du förbereda plättarna, plasta in dem och värma före servering. De går även bra att frysa in. Värm dem så att de är ljumma vid servering. Plättarna finns att köpa i asiatiska affärer om du inte vill göra dem själv.
Betyg:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 8
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar