Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor

Receptet kommer från Svensk Jakt nr 8 2015. Receptmakare: Steve Nyman

Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor
Exempelvis som tillbehör på en trevlig middagsbuffé
Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor
Exempelvis som tillbehör på en trevlig middagsbuffé
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Rödbetorna
  1. Koka rödbetorna i förväg, kyl dem och skala dem. Skär rödbetorna i fjärdedelar. Tillsätt matolja, socker och honung i en stekpanna med hög kant och sätt plattan på medelhög värme. Låt koka upp tills sockret smält, tillsätt betorna, den hackade salvian och ättikan. Låt koka ihop och vänd runt betorna tills vätskan blir simmig i konsistensen. Det tar cirka två-tre minuter. Ta upp betorna ur vätskan och lägg dem på serveringsfatet. Tillsätt sojan i vätskan och låt den koka ihop och bli simmig igen, den serveras till rätten som en dressing (gärna ljummen).
Kryddblandningen
  1. Blanda och mixa pepparsorterna i en mortel, med salt, vitlök och matolja tills det blir en kryddpasta. Går bra att göra i förväg.
Köttet
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär köttet i längder som är runt fyra-fem centimeter i diameter. Gnid in köttet med kryddblandningen så att det blir ett lager runt om. Bryn köttet i en stekpanna på medelhög värme, det behövs inget fett i pannan eftersom det är matolja i kryddblandningen. Sätt in köttet i ugnen på 150 grader. Ta ut köttet när innertemperaturen nått 53 grader och låt eftervärmen i köttet göra resten. Låt köttet svalna sakta i rumstemperatur och servera det sedan ljummet. Skär köttet i tunna fina skivor och varva det skivade köttet på ett fat eller tallrik med betorna. Bryt över och smula getosten på anrätt­ningen. Garnera med färsk salvia och servera med ljummen dressing­ vid sidan om.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar