Öster Malmas viltpaté

Restaurangen på Öster Malma är känt för sitt dignande julbord med fokus på vilt.
Viltpatén är en av klassikerna. Köksmästaren Kent Rörland delar med sig av receptet.

Öster Malmas viltpaté
Restaurangen på Öster Malma är känt för sitt dignande julbord med fokus på vilt. Viltpatén är en av klassikerna.
Öster Malmas viltpaté
Restaurangen på Öster Malma är känt för sitt dignande julbord med fokus på vilt. Viltpatén är en av klassikerna.
Portioner: Till en stor limpform
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser och lägg i en stor limpform. Sätt in i 100° ugn, cirka 1 timme tills innertemperaturen är 62°. Ta ut ur ugnen och låt svalna under press, dvs sätt på tyngder! När patén pressas ihop blir det lättare att skära när den kallnar.
  2. Servera gärna med picklad svamp och rårörda lingon.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 3.9
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

12 svar till Öster Malmas viltpaté

  1. Lennart Almqvist 14 december, 2015 kl. 16:44 #

    Hej
    Gjorde den här i helgen men den tar betydligt längre tid än en timma i ugnen, minst det dubbla. Sen skulle jag minska saltmängden något. Slängde också i ett par matskedar Calvados.

  2. Lennart Almqvist 31 december, 2015 kl. 15:41 #

    Bra, nu är saltmängden den rätta 🙂

    • Marsanna 16 december, 2018 kl. 22:56 #

      Är en msk rätt mängd salt?

  3. Berny Herr-Bake 16 oktober, 2016 kl. 15:05 #

    Behövs det ingen mjöl?

    • Hanna Oscarsson 17 oktober, 2016 kl. 10:59 #

      Hej Berny,
      Jag antar att inget mjöl behövs eftersom det inte anges.
      Med vänlig hälsning
      Hanna

  4. Magne Gjerde 10 december, 2018 kl. 11:31 #

    Hvilken fett % skal farsen ha?
    Nyttes rent kjøtt til farsen må den vel bli veldig tørr og kompakt??

    • Hanna Oscarsson 10 december, 2018 kl. 11:47 #

      Receptet innehåller 1 liter vispgrädde, som ju innehåller mycket fett!

      • Anders 14 december, 2020 kl. 13:52 #

        Vispgrädden fixar fett %

  5. Johan Holmgren 13 december, 2020 kl. 22:20 #

    Behöver man finmald färs eller blir det kanske mer karaktär med grövre?
    Tack.

    • Hanna Oscarsson 15 december, 2020 kl. 10:36 #

      Det går bra vilket som, fast grovmalen färs är kanske trevligare om man kan välja – ju mer finmalen färs, desto mer blir patén som pastej.
      Å andra sidan håller den ihop bättre ju mer finmalen färsen är!
      Mvh Hanna

  6. Viveka Hedberg 18 april, 2021 kl. 18:28 #

    Ska det vara grönpeppar i lag eller torr?

    • Hanna Oscarsson 20 april, 2021 kl. 10:24 #

      Du kan använda vilket som. Inlagd grönpeppar är lite starkare i smaken, medan torkad grönpeppar är mildare.

Lämna ett svar till Johan Holmgren Klicka här för att avbryta svar.