Öldoftande hargryta

Receptmakare Karl-Magnus Hedman tog hand om en hel hare som plockades fram ur frysen efter vinterns jakt.
– Är ni fyra personer, bjud gärna på haren i två serveringar, tipsar Karl-Magnus.
Servera först en liten portion rustik hargryta, och sedan en lyxig tallrik med små bitar av den möra harfilén.

Öldoftande hargryta
En rustik gryta med svenska smaker – påminner lite grann om sjömansbiff. Lökkrämen på toppen ger god sötma till den mustiga grytan.
Öldoftande hargryta
En rustik gryta med svenska smaker – påminner lite grann om sjömansbiff. Lökkrämen på toppen ger god sötma till den mustiga grytan.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Köttet:
  1. Bryn köttet i olja och smör. Lägg i kastrull och häll på ölen så att det täcker köttet. Fyll på vatten om det behövs. Lägg i lagerblad, timjan, lök, morot och hönsbuljong och koka upp.
  2. Sjud tills köttet är riktigt mört, räkna med 1,5 timmar. Fyll på med vatten om det behövs under kokningen. Smaka av med salt och peppar.
Lökkräm:
  1. Bryn den skivade löken i olivolja på svag värme tills den är riktigt mjuk. Mixa den till en puré med lite smör. Smaka av med salt och peppar.
Mandelpotatispuré:
  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Blanda den med rumsvarmt smör och varm mjölk till en puré. Dekorera gärna med färsk körvel.
  2. Servera grytan med potatispurén och en klick lökkräm på toppen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

Ett svar till Öldoftande hargryta

  1. Håkan Eriksson 30 oktober, 2016 kl. 16:25 #

    En mycket god hare. Lökkrämen imponerade på gästerna.
    Nu håller vi på att laga hare nr 2.
    Rekommenderas.

Lämna ett svar