Nattbakad vildsvinskarré med timjanstekta äpplen och rostade rotfrukter

Under en viltvecka på Riksdagen, februari 2018, serverade köksmästaren Mårten Bobert lunchgästerna vildsvin. En karré som bakats 22 timmar i ugnen tills den var riktigt mör! Här får du receptet.

Nattbakad vildsvinskarré med timjanstekta äpplen och rostade rotfrukter
Under en viltvecka på Riksdagen serverade köksmästaren Mårten Bobert lunchgästerna vildsvin. En karré som bakats 22 timmar i ugnen tills den var riktigt mör! Här får du receptet.
Nattbakad vildsvinskarré med timjanstekta äpplen och rostade rotfrukter
Under en viltvecka på Riksdagen serverade köksmästaren Mårten Bobert lunchgästerna vildsvin. En karré som bakats 22 timmar i ugnen tills den var riktigt mör! Här får du receptet.
Portioner:
Gör så här
Köttet
  1. Bryn köttet runt om, salta rikligt och peppra. Sätt in i ugnen 70° över natten, eller minst 14 timmar (gärna ännu längre, upp till 24 timmar!) I våra proffsugnar använder vi kockar 8% ånga för att inte torka ur köttet, säger kocken Mårten Bobert som gjort receptet. När du lagar hemma i vanlig ugn, lindar du in köttet i plastfolie och sätter in i ugnen. Du kan också använda en crock pot, dvs slow cooker, eller en lergryta, utan plastfolie!
Timjanstekta äpplen
  1. Skär äpplen i klyftor (skalet ska vara kvar) och stek snabbt i smör tillsammans med några kvistar färsk timjan.
Rostade rotfrukter
  1. Skär palsternacka, rotselleri och morot i bitar, lägg på en plåt, ringla över rapsolja, salta och peppra. Rosta i 220°C ugn, ca 25 minuter.
Gräddsås
  1. Skär en gul lök, en bit selleri, och en morot i bitar. Bryn och häll på 5 dl viltbuljong eller kalvbuljong, 2 dl vitt vin, 3 dl grädde och låt koka 30 minuter. Mixa med mixerstav, sila och smaka av med salt och peppar. Häll eventuellt i mer vatten om såsen är för tjock.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar