Nachos med skarvkött

Den jagande stjärnkocken Michael Björklund har tagit fram flera bra recept på skarv. Pizza med skarv och Nachos med skarv är två exempel, hämtade ur boken Mickes Vilda, HSS media Förlag. Foto: Linus Lindholm.

Nachos med skarv
Den jagande stjärnkocken Michael Björklund har tagit fram flera bra recept på skarv. Pizza med skarv och Nachos med skarv är två exempel.
Nachos med skarv
Den jagande stjärnkocken Michael Björklund har tagit fram flera bra recept på skarv. Pizza med skarv och Nachos med skarv är två exempel.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Skarvkoket
  1. Lägg skarvkött och skarvlår i en kastrull. Hällpå vatten och låt koka upp. Häll bort vattnet efter en stund, men låt köttet ligga kvar i kastrullen. Häll på nytt vatten och låt koka upp igen. Upprepa tills du hällt av vatten tre gånger. Häll då på vatten igen och tillsätt denna gång, lök, morot, vitlök, lagerblad, timjan, rosmarin och salt till koket. Låt koka tills köttet lossnar från benen. Ta upp köttet och plocka loss köttet i mindre bitar.
Ostsås
  1. Grovhacka vitlöken och fräs den i en kastrull i en klick smör. Tillsätt tomatpurén. Häll i grädde och mjölk. Red av ostsåsen med maizenamjöl. Salta och peppra. Smält ner osten. Mixa slutligen till en slät sås.
Gratinering
  1. Tärna paprikan, skiva löken och riv ost. Lägg nachochips, tärnad paprika, skivad rödlök och kokt skarvkött i en ugnssäker form. Strö över riven ost och ringla över ostsås. Gratinera i 170 grader i tio minuter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 1
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar