Mustig viltgryta med kummin, vitt vin och fänkål

Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg. Anders lagar gärna grytan i en järngryta över öppen eld så att det smiter in goda smaker från elden i grytan.

Mustig hjortgryta med kummin, vitt vin och fänkål
Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg. Anders lagar gärna grytan i en järngryta över öppen eld så att det smiter in goda smaker från elden i grytan. Viltkött tillsammans med vitlök, kummin och vitt vin smakar underbart, säger Anders.
Mustig hjortgryta med kummin, vitt vin och fänkål
Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg. Anders lagar gärna grytan i en järngryta över öppen eld så att det smiter in goda smaker från elden i grytan. Viltkött tillsammans med vitlök, kummin och vitt vin smakar underbart, säger Anders.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Skär köttet i 3x3 cm tärningar. Tärna fläsket och fänkålen smått. Skala steklökarna och vitlöken. Bryn köttet till fin färg i smör och olja i en järngryta över öppen eld eller på spisen. Tillsätt sedan det tärnade fläsket, fänkålen och löken. Låt det steka med en stund och få lite färg. Sedan åker vitlöken i, tillsammans med kummin. Slå i vinet samt fond och vatten. Låt det hela puttra på svag värme under lock i 1 1/2 - 2 timmar beroende på styckdetalj och hur mört köttet är. Tillsätt eventuellt lite vatten om du har en vid panna och det dunstar mycket under kokningen. Servera grytan med färsk pasta och toppa med en klick crème fraiche och lite persilja.
  2. Receptet kommer från boken Laga älg, Semic Förlag. Recept av Anders Levén. Foto Magnus Skoglöf.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar