Luqaz Ottossons cidersås

Kocken Luqaz Ottoson använde speciella ingredienser till sin såsen i sin finalrätt (det står Butes iscider, Definitly cider och Apple8-vinäger i ingredienslistan) men vi har förenklat och kokat på vanlig torr cider och äppelmust.

Luqaz Ottossons cidersås
Äpple är en klassiker till fläsk, så jag gjorde en sås med äppelmust och äppelcider till min vildsvinsrätt, säger Luqaz Ottosson. Foto: Lena Runer
Luqaz Ottossons cidersås
Äpple är en klassiker till fläsk, så jag gjorde en sås med äppelmust och äppelcider till min vildsvinsrätt, säger Luqaz Ottosson. Foto: Lena Runer
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Koka ner cidern till sirapskonsistens. Tillsätt äppelmust och äppelcidervinäger. Koka återigen ner till sirapskonsistens. buljong. Koka ner till sirapskonsistens. Tillsätt grädde och Calvados. Spräck såsen på tallrik med Karl Johan-olja, dvs häll på gräddsåsen och droppa lite svampolja efteråt. Karl Johan – olja: Låt lite torkad Karl Johan-svamp ligga i ca 60 grader varm neutral olja något dygn tills oljan får smak av svamp. Sila. Droppa svampoljan ovanpå cidersåsen på tallriken när du serverar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar