Finalisten Louise fyllde sin vildsvinskarré med en blandning av kantareller, rostade pistagenötter och timjan. Inspireras av blandningen och testa brynta kantareller/pistage/timjan som ett tillbehör till vilt!
Louise bakade sin vildsvinskarré sous vide bakades cirka 45 minuter tills den fick en innertemperatur på 58°C, och serverade med skysås och en klick plommonkräm.
Louise skysås med brynt smör
Skysås med brynt smör som här serveras med vildsvinskarré.
Portioner:
Ingredienser
- 1 st solovitlök
- 2½ dl kycklingbuljong stark
- 1 1/4 dl mirin japansk söt vinäger
- 1 1/4 dl japansk soja
- 1 msk socker
- 1 msk risvinäger
- 1 msk plommonvinäger eller annan fruktig vinäger
- ev. maizenamjöl till redning
- citronjuice, salt valfritt
- 50 g smör
Ingredienser
|
Gör så här
- Skiva vitlöken. Koka vitlök, kycklingbuljong, mirin, soja, saké, socker, risvinäger och plommonmirin i cirka 10 minuter. Red av med maizenamjöl till lagom konsistens och smaka av med citronjuice och salt. Bryn smöret och vispa ner innan servering.
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.