Lingonketchup till rökt eller gravat viltkött

Fredrik Rickardsson, viltkock på Öster Malma serverar gärna en kryddig lingonketchup till rökt eller gravat viltkött. Lingonketchupen är också god till ost.

Lingonketchup till rökt eller gravat viltkött
Fredrik Rickardsson, viltkock på Öster Malma serverar gärna en kryddig lingonketchup till rökt eller gravat viltkött. Lingonketchupen är också god till ost.
Lingonketchup till rökt eller gravat viltkött
Fredrik Rickardsson, viltkock på Öster Malma serverar gärna en kryddig lingonketchup till rökt eller gravat viltkött. Lingonketchupen är också god till ost.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Värm 3 dl socker till bärnstensfärg i en kastrull. Lägg i 4 nejlikor, en kanelbit, chiliflakes, 4 dl lingon och en skvätt vatten. Koka i ca 20 minuter, späd med ytterligare vatten om det behövs. Mixa slät och häll på burk. Lingonketchupen håller länge i kylskåpet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

Ett svar till Lingonketchup till rökt eller gravat viltkött

  1. Vincent Carpenter 12 november, 2020 kl. 17:19 #

    Låter spännande, har precis gjort den men jag undrar om det inte skall vara en skvett vatten i för det blev tjockt o segt

Lämna ett svar