Lättgravade, ugnsbakade vildandsbröst med pumpapuré

Så här blir vildandsbrösten saftiga och goda! Först lättgravade och sedan ugnsbakade.
Receptet kommer från boken Mitt Matrike, av KC Wallberg.

 

Lättgravade, ugnsbakade vildandsbröst med pumpapuré
Så här blir vildandsbrösten saftiga och goda! Först lättgravade och sedan ugnsbakade.
Lättgravade, ugnsbakade vildandsbröst med pumpapuré
Så här blir vildandsbrösten saftiga och goda! Först lättgravade och sedan ugnsbakade.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Syltad pumpa och syltade kantareller
  1. Skär bort skalet och kärna ur pumpan. Skär den i 1 cm stora tärningar. Förväll dem några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg dem i en glasburk. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Låt sjuda cirka 8 minuter och häll den varma lagen över pumpatärningarna. Fräs kantarellerna i smör några minuter. Lägg ner dem i lagen med pumpan. Låt stå minst 1 dygn i kylen.
Vildanden
  1. Blanda gravningsmix och kardemumma på en tallrik. Vänd brösten väl i blandningen. Täck med plastfolie och låt marinera i rumstemperatur cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 70 grader. Skölj brösten lätt i kallt vatten. Torka av dem med hushållspapper. Lägg ihop dem två och två och vira in dem så hårt som möjligt i aluminiumfolie som smällkarameller. Stek dem i ugnen tills de är 49 grader innertemperatur. Låt rullarna vila 15 minuter.
Pumpapurén
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tärna pumpa, lök och rotfrukter i 1 cm stora tärningar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen, cirka 20 minuter, tills de är mjuka. Koka ihop vinet till 0,5 dl. Lägg de ugnsstekta rotfrukterna i en mixer. Tillsätt vinet, lite i taget, tills det blir en puré. Smaka av med salt och peppar och lite sherryvinäger.
Byn vildanden och servera
  1. Ta bort aluminiumfolien och bryn andbröstrullarna i smör och rapsolja. Skiva dem och lägg på pumpapurén tillsammans med syltad pumpa och kantareller. Servera gärna med skivor av purjolök som du förvällt i lättsaltat vatten.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar